Untitled Document

Volkstuinvereniging TIG in Heemskerk. Update!!

22-06-2020


Untitled
Untitled
Untitled

Bijen sterfte
De gevolgen van bijen sterfte

Groeien op De Duintuin
In 2014 is ons team met De Duintuin gestart. Ruim een hectare grond aan de Voorweg in Heemskerk, prachtig gelegen nabij de duinen. Daar kweken wij groenten, klein fruit en kruiden zonder daarbij kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Voor de verkoop: aan de weg, op de markt en aan bedrijven en instellingen.

Wij genieten van ons werk aan, in en rond De Duintuin. Alles is in ontwikkeling en wij zijn dat ook. Wij hebben nu 5 prachtige kassen en de nodige gereedschappen. We hebben een waterput en een beregeningsinstallatie. We hebben een kantine en een werkplaats. En bovenal: we zijn met een fantastische groep mensen. Wij verschillen in alles met elkaar; in herkomst, in leeftijd, in talenten, opleiding en (werk-)ervaring, noem maar op. We hebben ook verschillende doelen: dagbesteding, herstel, re-integratie, vrijwilligerswerk, betaald werk, ondernemen. Wat wij gemeen hebben is de lol en de wil om met elkaar te werken aan groei: van De Duintuin, van elkaar, van onszelf.

Zo verschillend als wij zijn, is ons werk: planten, wieden, bewerken, beregenen, oogsten, schoonmaken, verpakken, vervoeren, verkopen, verwerken, bedienen, rondleiden, begeleiden, administreren, (ook de website) onderhouden, afrekenen, lassen, timmeren, ramen lappen, taarten bakken, ontwerpen en meer. Iedereen heeft zijn plek en taken. En wat we allen doen is meedenken. Want er is nog zoveel te ontwikkelen: de productie verhogen, de nieuwe kassen inrichten, de grond verrijken, vergeten groenten kweken, de verkoopkramen aan de weg verbeteren, op diverse markten staan, een interactieve website ontwikkelen, kippen houden, cursussen geven, recepten bedenken, smoothies maken, een abonnementensysteem uitwerken, elkaars verschillen nog beter benutten, samenwerken, ook met scholen en bedrijven, en weer nieuwe activiteiten bedenken.

Zo groeien wij in de versterking van de aarde en de mensen en wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Welkom! En als het ooit tijd is om afscheid te nemen omdat je elders verder wilt groeien, dan hopen we dat het in de geest zal zijn waarin Joost en Paul dat laatst deden: “We hebben genoten om bij jullie te werken. Dank voor de prettige samenwerking”.

Het team van De Duintuin

 

Volkstuinvereniging TIG in Heemskerk.

Random fotoboek


Untitled Document